Inflație de șoferi beți pe șoselele din vestul țării

444

La volan, sub influenţa lui Bachus, se pare că aceasta a fost deviza mai multor șoferi din vestul țării. Trei bărbaţi care s-au urcat la volan sub influenţa alcoolului, au fost depistaţi de poliţiştii din Arad.

La Pecica, pe D.C. 86 A, a fost depistat un bărbat de 41 de ani, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,73 mg./l. alcool pur în aerul expirat, pe Calea Radnei din municipiul Arad, un bărbat de 34 de ani, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,41 mg./l. alcool pur în aerul expirat, iar pe raza localităţii Pâncota, un bărbat de 46 de ani, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 1,07 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Conform procedurii, în cazul celor trei bărbaţi s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Totodată, pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism sub influenţa alcoolului.

”În ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza județului Arad, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 37 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 25.000 de lei. Dintre acestea, 12 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 25 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 2 permise de conducere” transmite inspector principal de poliţie Lorena RADU, ofițer de presă al IPJ Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ