Inedit. Concurs de aruncat cu telefonul mobil la Pădurea Verde

702

EcoStuff Romania în parteneriat cu Fundația Telekom România te invită la Concursul de Aruncat cu Telefonul Mobil, sâmbătă, 21 mai, pe platoul din fața Muzeului Satului de la Pădurea Verde.

Pentru a participa la concurs, alături de cei peste 100 de aruncători, trebuie să donezi două telefoane mobile vechi, stricate sau degradate. Poți câștiga telefoane mobile noi și multe alte premii, în valoare totală de peste 2.500 euro. Mai mult, fiecare telefon donat în cadrul campaniei este înscris la tombolă, unde marele premiu este un smartphone.

Vor exista 3 categorii de participanți: femei, bărbați și copii sub 12 ani.

Primul telefon se va arunca la ora 10:30. Fiecare participant are dreptul la două aruncări, freestyle. Înscrierile se fac începând cu ora 10.00, la fața locului.

Concursul încheie campania „Reciclează-ți telefonul pentru educație”, campanie de colectare a telefoanelor mobile vechi și degradate în vederea reciclării acestora.

Telefoanele mobile fac parte din categoria DEEE-urilor de mici dimensiuni și trebuie colectate și reciclate corect din rațiuni ce țin de protejarea mediului înconjurător, de riscul pe care-l reprezintă potențialul lor toxic, precum și de protejarea resurselor naturale ale pământului. Gradul de reciclare al deșeurilor electrice este încă scăzut în România, normele europene de mediu preluate de legislația națională în domeniu cer să fie atinsă norma de până la 4kg/deee/locuitor în 2016, dar maximul înregistrat de la demararea aplicării legislației privind gestionarea DEEE în România este de 1kg/locuitor.

Fondurile strânse din reciclarea telefoanelor vor fi folosite pentru campania „Ore de Educație Ecologică în Școlile din Timișoara”, care va demara în septembrie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ