INEDIT. A fost lansată prima aplicație mobilă pentru copiii bolnavi de cancer

76

Copiii și adolescenții bolnavi de cancer din Timișoara, și nu numai, cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani, pot avea parte de consiliere psihologică cu ajutorul unei aplicații inedite. Este vorba de „Leul Curajos”, prima aplicație mobilă din România pentru copiii diagnosticați cu această boală cruntă.

Potrivit reprezentanților Asociației Little People, aplicația este destinată copiilor și adolescenților cu cancer care se află în tratament activ sau care sunt înregistrați în evidența unui medic de specialitate cu un astfel de diagnostic. Aplicația mobilă va permite și evaluarea din punct de vedere psihosocial a nevoilor cu care se confruntă un copil bolnav de cancer.

Datele obținute în urma folosirii aplicației vor oferi specialiștilor Asociației Little People informații extrem de importante despre provocările prin care trece fiecare pacient de-a lungul tratamentului. Va fi astfel posibilă personalizarea şi implicit eficientizarea activităţilor terapeutice astfel încât copiii și adolescenții afectați de cancer să obțină mai multe informații despre experiența bolii și să înțeleagă şi să accepte necesitatea tratamentului.

LĂSAȚI UN MESAJ