INCREDIBIL! Învață fără manuale, deși școala a început de o lună! Unde se întâmplă…

228

Deși a trecut mai bine de o lună de la începerea şcolii, elevii de clasa a XI-a, respectiv a XII-a, din județul Caraș-Severin nu au primit încă manuale gratuile, la care au dreptul, de la Ministerul Educației. Cu toate astea, inspectorul școlar general Adrian Doxan spune că elevii din cărășeni vor primi, începând de mâine, restul de manuale restante.

,,Am luat legatura cu responsabilul depozitului de manuale și în momentul de față, în proporție de 70% manualele sunt deja ajunse în depozitul din județ. S-a făcut o planificare, de mâine urmează să fie ridicate de către unitățile școlare. Mâine le vor primi elevii din Reșița și școlile din comunele din jur, apoi urmează Caransebeșul. Până săptămâna viitoare toate manualele din depozite vor fi distribuite’’- a declarat pentru colegii de la Radio Reșița, inspectorul școlar general, Adrian Doxan.

De cealaltă parte, elevii spun că le este greu să se descurce în situația dată. Dacă la școală sunt ajutați de profesori, care-și aduc manualele proprii și le dictează din ele, acasă, copiii nu au cum să învețe: ,,ne aduc profesorii manualele lor, scriem de pe tablă, ne mai dictează. Mai greu este când ajungem acasă, nu avem cum să ne facem temele și să învățăm’’. De notat că elevii de la clasele XI şi XII vor primi manuale gratuite pentru prima dată în ultimii 26 de ani, potrivit unui oridin de la Ministerul Educaţiei.

Sursa: Radio Reșița

LĂSAȚI UN MESAJ