Incredibil! În România se vrea legalizarea furtului?

412

Europarlamentarul Cătălin Ivan susţine că iniţiativa unor parlamentari de la PSD, potrivit căreia pragul pentru abuz în serviciu ar urma să fie 200.000 euro, este „o ticăloşie”, precizând că aceştia ar trebui „să îşi piardă automat calitatea de membri de partid”. Europarlamentarul susţine că în vara acestui an, Comisia Europeană a adoptat Directiva 1371 privind „combaterea fraudelor îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii prin mijloace de drept penal” care prevede pedepse de minimum 4 ani de închisoare dacă prejudiciul e mai mare de 100.000 de euro.

„Dacă PSD nu ia măsuri urgente faţă de iniţiatori, atunci va confirma suspiciunea că singura raţiune de a exista a acestui partid în ultimele luni este de a proteja un grup restrâns de indivizi extrem de bogaţi şi de corupţi. Prin aceasta initiaţivă, deputatul Radulescu ar fi trebuit să-şi încheie automat cariera politică într-un partid democratic, european, angajat total în eradicarea corupţiei, mai ales într-o ţară atât de săracă precum România”, a scris Cătălin Ivan pe pagina sa de Facebook.

„Pragul sub care un stat membru UE poate renunţa la acţiunea penală împotriva unei persoane fizice care a deturnat fonduri UE este unul mic, de doar 10.000 de euro. Directiva stabileşte standarde înalte în combaterea furtului din banii plătiţi de contribuabilii europeni: „Corupţia constituie o ameninţare deosebit de gravă pentru interesele financiare ale Uniunii”. Aceasta Directivă trebuie implementată până în vara anului 2019, fix în perioada în care România va avea presedinţia Consiliului Uniunii Europene. Deci, pe perioada în care România va deţine un rol cheie la nivel european, va trebui să explice de ce nu pune în aplicare o directivă atât de importantă sau, la fel de rău, de ce pentru banii europeni sunt reguli atât de stricte, cu un prag de doar 10.000 de euro, în timp ce pentru banii naţionali pragul este de 20 de ori mai mare”, a mai scris europarlamentarul Cătălin Ivan.

LĂSAȚI UN MESAJ