Incredibil! Ce au găsit polițiștii între piesele auto dintr-un TIR

280

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II — Csanadpalota au depistat, într-un camion încărcat cu piese auto, 91 de cetățeni din Irak și Siria care s-au ascuns în mijlocul de transport cu intenția de a ajunge ilegal într-un stat din Spațiul Schengen.

În data de 27.06.2017, în jurul orei 06.30, la P.T.F Nadlac II — Csanadpalota s-a prezentat la ieșirea din țară cetățeanul turc Ylmaz R., în vârstă de 46 de ani, conducând un automărfar înmatriculat în Turcia, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, piese auto din Turcia pentru o societate comercială din Norvegia.

Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au constatat că șnurul de siguranță al camionului este tăiat și înnodat cu o fașă din plastic în partea laterală. Drept urmare, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra compartimentului marfă al automărfarului, ocazie cu care polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse printre marfa transportată, nouăzeci și unu de persoane.

În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că cei în cauză sunt 44 bărbați, 18 femei și 29 copii, cetățeni irakieni și sirieni, adulții având vârste cuprinse între 18 ?i 60 de ani, iar minorii între 2 și 17 ani, majoritatea fiind solicitanți de azil în România.

La cercetări, conducătorul auto a declarat că nu avea cunoștință despre prezența persoanelor în camion, pe timpul călătoriei el staționând în mai multe parcări.

Totodată, cetățenii irakieni și sirieni au declarat că s-au ascuns în mijlocul de transport cu intenția de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cetățenii străini, iar șoferul turc este cercetat pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ