INCREDIBIL! Brexitul s-a produs fiindcă Marea Britanie nu mai putea să fie într-o uniune politică cu România, care nici nu trebuia primită în UE

1285
Attribution - Non Commericial - No Derivs Creative Commons © European Union 2013 - European Parliament ---------------------------------------- Pietro Naj-Oleari: European Parliament, Information General Directoratem, Web Communication Unit, Picture Editor. Phone: +32479721559/+32.2.28 40 633 E-mail: pietro.naj-oleari@europarl.europa.eu

Fostul lider al formațiunii britanice eurosceptice UKIP, Nigel Farage, a avut vineri seară o discuție aprinsă cu un ascultător care a intervenit în timpul show-ului său radiofonic (LBC show), politicianul britanic susținând că România nu ar fi trebuit să fie primită în Uniunea Europeană pentru că „nu a încheiat tranziția” după regimul comunist și este în opinia sa o țara unde corupția este „endemică”, aprecieri în urma cărora respectivul ascultător l-a acuzat pe Farage de rasism.

Farage a sugerat de asemenea că ieșirea Marii Britanii din UE survine într-un moment potrivit, întrucât el consideră „incredibil” ca țara sa să fie într-o uniune politică cu România.

În acest context el a vorbit și despre recenta ordonanță a guvernului român prin care s-a fixat pragul de 200.000 de lei pentru prejudiciul care atrage răspunderea penală în cazul abuzului în serviciu. „Ești un funcționar public, ai furat numai 35.000 de lire sterline, este OK domnule, vei primi doar o palmă peste încheietura mâinii”, a spus Farage, ironic.

Fără să facă referire și la faptul că acea ordonanță a fost între timp abrogată, el a continuat: „Sincer, niciodată nu ar fi trebuit să li se permită să se alăture (UE)”.

Nemulțumit de aceste aprecieri, un ascultător care s-a prezentat cu numele de „Tony” l-a acuzat pe Farage de rasism. „Cred că sunteți rasist și chiar mă simt ofensat de modul în care ați vorbit despre România și români”, a spus Tony.

El i-a atras atenția lui Farage că există corupție și în rândul politicienilor britanici, afirmație la care acesta replicat afirmând că, spre deosebire de Marea Britanie, în România „corupția este absolut endemică în întreaga societate” și a invocat faptul că această situație ar fi susținută de fiecare „raport independent” care apare.

În plus, dorind să răspundă acuzației despre rasism, Farage a susținut că în România „până la patru milioane de oameni sunt discriminați brutal din cauza rasei lor”. Însă în încheiere el a afirmat că nu a vrut să spună că „românii sunt oameni răi”, adăugând că a întâlnit și „mulți români minunați”.

1 COMENTARIU

  1. Cum nu investim 10% din pib in educatie si biblioteci si nu reconstituim TVR Cultural, desi avem bani economisiti de la Catedrala si de la Brâncuşi, valul denigrarii va creste, molipsind si alte zone UE sau nonUE. Grav este ca politicianismul tabloidic occidental, lovindu-ne turismul si munca in UE, exporta in RO si saracie, si propriul (cripto)rasism! Chiar in atmosfera intelectuala de postromânism, când multi români cred despre alti români ca merita infierati ca vitele, nu e prea târziu sa infiintam Institutul pentru Semnalarea si Monitorizarea Antiromânismului (ISMAR), macar acumulându-se pe un site prin voluntari diferitele vexatiuni din presa, politica sau societate, pretutindeni in lume si eventual in RO, pentru a se condensa o imagine de ansamblu. Daca ne vom convinge ca nu exista antiromânism, cu atat mai bine!

LĂSAȚI UN MESAJ