28 C
Timișoara
sâmbătă 23 septembrie 2023

Incident la un tren Timişoara – Bucureşti. CFR Călători îşi cere scuze

EvenimentIncident la un tren Timişoara - Bucureşti. CFR Călători îşi cere scuze

Probleme, luni, la locomotivă unui tren, pe ruta Timişoara – Bucureşti! CFR Călători şi-a cerut scuze, oficial, pentru ceea ce s-a întâmplat.

„CFR Călători informează că astăzi, în jurul orei 14:30, între Apoldu de Sus şi Sălişte s-a produs o degajare de fum la locomotivă trenului IR1622 Timişoara – Bucureşti Nord”, a anunţat compania feroviară.

Locomotiva a fost decuplată de la vagoanele trenului şi s-a intervenit prompt, degajarea de fum fiind localizată. Cei aproximativ 80 de pasageri şi personalul de tren (mecanic şi conductori) s-au aflat în siguranţă, susţine CFR Călători, care adaugă că, pentru a urni apoi trenul, a fost folosită o locomotivă de ajutor, în cel mai scurt timp.

„CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile create de aceast incident şi îi asigură că toate măsurile întreprinse de angajaţii feroviari au avut ca principal scop reluarea circulaţiei trenului în condiţii de siguranţă”, a precizat operatorul feroviar.

Şi nu au fost singurele scuze prezentate călătorilor în ultimele zile! De pildă, CFR SA testează noul sistem de dirijare a traficului ERTMS nivel 2, pe segmentul feroviar Chitila – Brazi, iar trenurile au circulat în condiţii speciale, de tip cale liberă. Lucrările de punere în funcţie a noului sistem de coordonare şi dirijare a traficului feroviar au afectat circulaţia trenurilor care au tranzitat staţiile de cale ferată Bucureşti Nord, Bucureşti Basarab, Chitila, Buftea, Periş, Crivina, Brazi şi Ploieşti. „CFR SA mulţumeşte publicului călător pentru înţelegere şi le cere scuze pentru întârzierile înregistrate în aceste zile în graficul de circulaţie”, au transmis ceferiştii.

Citește și :