Incident într-un avion ce a decolat din vestul țării și în care se afla Ministrul Sănătății. Ce s-a întâmplat între nori

1298

Momente tensionate, miercuri seară, în aeronava Tarom care a plecat de la Oradea spre Bucureşti la ora 19.20. La scurt timp după decolare, un bărbat de 42 de ani s-a înecat, iar însuşi ministrul Sănătăţii, orădeanul Florian Bodog, i-a făcut manevre de resuscitare.

„Am intervenit la un pacient care era în spatele meu în avion şi care începuse să se sufoce, începuse să devină cianotic. L-am scos din scaun cu ajutorul unui pasager şi i-am aplicat măsurile de resuscitare, i-am eliberat căile respiratorii – că erau pline de secreţii. Practic, se îneca cu propriile secreţii. S-a pus problema să se întoarcă avionul la sol, dar întrucât pacientul şi-a revenit, am considerat că este în regulă şi, într-adevăr, pacientul a mers foarte bine şi am ajuns cu bine la Bucureşti”, a declarat ministrul, pentru agerpres.ro.

De altfel, la România TV, Bodog a precizat şi că în aproximativ 15 minute bărbatul s-a simţit bine, iar din aeronavă a coborât pe picioarele sale.

Bodog i-a recomandat bărbatului respectiv, care a călătorit singur, să meargă la un consult neurologic, însă acesta a refuzat să fie dus la o unitate medicală. Potrivit oficialului, criza a părut a fi una de epilepsie, însă bărbatul cu pricina i-a spus că nu ştie să sufere de această boală.

Ministrul Sănătăţii a fost prezent, miercuri, la Oradea, la ceremonia dedicată Zilei Principatelor Unite.

sursa: ebihoreanul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ