Încercarea moarte n-are! Primăria Timișoara demarează încă o licitație pentru tramvaie

67

Administrația Robu nu renunță la ideea de a cumpăra tramvaie electrice pentru oraș. După ce o primă licitație a eșuat, pentru că niciun producător de tramvaie nu a putut să respecte cerințele caietului de sarcini, acum pretențiile primăriei au scăzut în speranța că cineva se va prezenta la licitație.

Potrivit ofertei, Primăria Timișoara caută un furnizor de tramvaie care să aibă o autonomie sporită a bateriei.

”În baza contractului se vor achiziționa 16 bucăți tramvaie noi, articulate cu podea coborâtă, acționate prin inventoare și motoare asincrone de curent alterbativ, alimentate de la o rețea de contact sau dintr-o unitate de stocare a energiei electrice (montată în tramvai), cu post de conducere la un singur capăt și șuli de ace pe partea dreaptă față de direcția de mers. (…) Autoritatea contractantă în baza prezentului contract în perioada de derulare a acestuia (4 ani) poate achiziționa suplimentar 24 de bucăți tramvaie noi articulate cu aceleași caracteristici tehnice”, se arată în cerințele caietului de sarcini.

Valoarea pusă la bătaie este foarte mare, între 185 de milioane de lei și 462 de milioane de lei (dacă se mărește numărul garniturilor). Urmează evaluarea ofertelor, iar apoi autoritățile vor putea cumpăra tramvaiele.

 

LĂSAȚI UN MESAJ