Începe StudentFest, un eveniment relevant

214

În perioada 10-19 mai, la Timișoara, va avea loc a 28-a ediție a festivalului studențesc StudentFest, realizată de Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT).

„Festivalul își urmărește de la ediție la ediție scopul de a promova tinerii artiști și de a dezvolta continuu mijloace de promovare ale acestora. Anul acesta, ne propunem lansarea unei platforme de promovare a artiștilor care să funcționeze la nivel național. Astfel, ne dorim să ajungem la cât mai mulți tineri ce creează artă, dar nu au avut încă oportunitatea de a se lansa sau de a-și expune, chiar și online, creațiile!”, afirmă Loredana Luțescu, coordonatorul general al StudentFest.

Tema din acest an este Relevant, iar evenimentul se va desfășura pe mai multe secțiuni: arte vizuale, dans, arte urbane, teatru, foto-video, literatură, muzică, design vestimentar. Programul poate fi consultat la adresa http://studentfest.ro/program/

Organizatorii reamintesc că StudentFest a apărut în anul 1992, ca o reacție la cenzura libertății de exprimare, evoluând și devenind un festival internațional studențesc de artă și cultură consacrat, care a avut peste 15 000 de participanți și artiști.

“Cum definim ce mai e relevant sau irelevant în arta contemporană? În zilele noastre, arta a ajuns contestată din toate direcțiile. Artistul este intangibil, criticul nu mai poate fi criticat, iar arta a devenit o sursă inepuizabilă de inspirație, într-un mod conceptual, rebel ce se poate adapta la nivel creativ în orice domeniu, sub orice formă, rupând astfel orice barieră socială. „Totul” reprezintă doar un manifest, o emoție experimentată ce se ghidează prin libertatea totală de expresie, în care artistul, pus în impas, ajunge să se exprime mai liber ca oricând. Libertatea în artă reprezintă o debarasare de societate, o eliberare de povara istoriei și o regăsire prin autocunoaștere. Acesta este semnul artei contemporane, aflată în opoziție cu tradiționalul, în care nu știi ce mai e artă sau nu, vizualitatea fiind lăsată la o parte, ca fiind prea puțin relevantă pentru esența artistică”, scriu organizatorii în prezentarea StudentFest 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ