Începe reproiectarea zonei Oituz-Popa Șapcă

43

Contractul de 150.000 de lei pentru proiectarea zonei Oituz-Popa Șapcă a fost atribuit. Firma câștigătoare este SC AGORAPOLIS SRL și are la dispoziție 12 luni pentru a crea noul plan urbanistic zonal.

Acesta va cuprinde o parcare, trasee de biciclete sau amenajarea unui punct intermodal de transport.

„PUZ-ul va analiza posibilitatea realizării unui punct intermodal de transport, prin introducerea unei stații de tren, care să lege zona centrală de restul județului. De asemenea, planul va trasa reglementările pentru culoare velo cu parcări pentru biciclete, o parcare supraterană cu 5 etaje și două culoare pietonale importante. Primul culoar va lega Intrarea Doinei de str. Popa Șapcă. Pentru traversarea străzii Popa Șapcă, arteră în mod curent aglomerată, va fi analizată realizarea unei subtraversări. Al doilea culoar pietonal urmărește să conecteze complexul Iulius Town și noul campus de cel existent al UPT/UVT, de pe bulevardul Vasile Pârvan”, transmit reprezentanții Primăriei Timișoara.

„În primul rând, este vorba de primul contract semnat de administrație, din anul 2015, pentru elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal în regim de investiție propriu. Este un proiect realizat din bugetul local, în parteneriat cu Universitatea de Vest Timișoara, care deține o mare parte din parcelele studiate. Principalul obiectiv al proiectului este crearea unui concept unitar care include servicii educaționale, servicii conexe pentru mobilitatea în zonă, precum o parcare de mari dimensiuni și un coridor pietonal și velo, în special pe axa nord-sud, producând astfel un țesut urban armonios”, declară arhitectul-șef al Timișoarei, Gabriel Almăjan.

Planul urbanistic este delimitat de str. Popa Șapcă, str. Oituz, Calea A. I. Cuza și str. A. Demetriade și va avea o suprafață totală de 16,7 hectare.

LĂSAȚI UN MESAJ