Începe reabilitarea podurilor istorice ale Timișoarei: unde vom avea șantier și restricții de trafic, de săptămâna viitoare

452

Începe, în sfârşit, reabilitarea podurilor istorice din Timişoara. Aprobate pe lista de investiţii de anul acesta, modernizarea a două poduri din Iosefin, începe cu cel ce poartă denumirea de ”Podul Ştefan cel Mare”. Săptămâna viitoare, primăria predă amplasamentul constructorului.

Potrivit autorităţilor locale, în zonă vor exista restricţii de circulaţie, lucrările de aici fiind complexe. Urmează să se deschidă şantierul şi pe Podul Eroilor, din aceeaşi zonă.

14 milioane de lei pentru modernizare

Potrivit documentelor aprobate deja de Consiliul Local Timişoara, costul modernizării celor două poduri este de 14 milioane de lei. Pentru refacerea Podului Eroilor sunt alocate 5,6 milioane de lei, iar pentru Ştefan cel Mare se vor cheltui 8,6 milioane. O bună parte din finanţare vine de la Guvern, prin programul PNDL.

Vestea cea mai bună este că proiectele au fost avizate şi de Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş. Aşadar, totul este pregătit pentru începerea lucrărilor.

pod_stefan_cel_mare_2Podul Ştefan cel Mare va suferi cele mai multe modificări. Liniile de tramvai vor rămâne pe mijlocul podului, dar vor fi delimitate, iar maşinile nu vor mai trece peste ele. Pentru şoferi se vor crea câte două benzi pe fiecare sens. Astfel, podul va fi lărgit. Vor fi adăugate console pe lateral, iar acestea vor constitui suportul pentru trecerile de pietoni şi pentru piste de biciclete.

podul-eroilorPodul Eroilor nu ridică atâtea probleme, pentru că pe aici nu trece transportul în comun. Totuși, şi calea lui rulantă va fi lărgită la 4 benzi. Şi aici se vor construi trotuare şi piste pentru biciclete. Piatra cubică se va refolosi, dar ea poate fi utilizată în altă parte, pentru că podul nu este monument istoric de sine stătător, ci este doar amplasat în arie protejată, ceea ce permite scoaterea pietrei.

LĂSAȚI UN MESAJ