Începe nebunia: Poli – Iași e primul episod

255
Marius Croitoru (S), de la ACS Poli Timisoara, lupta pentru balon cu Gordan Bunoza (D), de la Pandurii Targu Jiu, in timpul meciului de fotbal din etapa a III-a a Ligii 1, disputat pe stadionul Dan Paltinisanu din Timisoara, duminica, 7 august 2016. SEBASTIAN TATARU / MEDIAFAX FOTO

Ajunsă pe locul de baraj al Ligii I, Timișoara e obligată la un rezultat pozitiv în duelul cu Poli Iași pentru a avansa în clasament. Violeții au nevoie de concentrare maximă înaintea unei săptămâni încărcate cu semifinala Cupei României și finala Cupei Ligii.

Eșecurile la rând cu Voluntari și Chiajna au adus-o pe ACS Poli pe locul de baraj cu doar patru runde rămase de disputat. Fiecare dintre acestea sunt decisive în salvarea de la retrogradare; primul este cel de duminică, contra lui Poli Iași – liderul din plat-out.

Accidentările și programul încărcat rămân principalele griji pentru tabăra bănățenilor în acest final de sezon. În decurs de numai șapte zile Poli va susține trei partide extrem de importante, situație care nu e deloc normală și timișorenii arată cu degetul către vinovați – FRF și LPF.

Ne este foarte greu, avem meci programat la două – trei zile, patru meciuri în zece zile. Este foarte greu să joci așa. Nu poți spune că nu joci în cupă, nu poți tu ca sportiv după un an de zile să spui că nu pot să joc finala, ca să pot juca campionatul. Îmi este foarte greu și mie, sunt unii care nu au mai jucat finală. Situația reală a clubului nu ne permite un lot numeros, am jucat toate competițiile cu 12-13 jucători, sunt accidentări, uzură”, spune căpitanul Marius Croitoru.

La jumătatea săptămânii Poli primește vizita Astrei în returul de Cupă, iar sâmbătă merge în capitală pentru finala Cupei Ligii. Însă gândurile timișorenilor zboară către primul joc, cel de duminică cu Iașiul. Obiectiv este obținerea unui rezultat pozitiv, care cel puțin să o păstreze pe Poli pe locul de baraj.

Duelul dintre ACS Poli și Poli Iași se joacă duminică, ora 18, pe arena Dan Păltinișanu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ