Începe lupta împotriva plantei care provoacă lacrimi în rândul bănățenilor! Cine nu o distruge va fi amendat!

928

Primăria comunei timișene Ghiroda îi înștiințează pe cetățeni de faptul că, în perioada următoare, trebuie să înceapă curățarea terenurilor din proprietate privată, de buruieni, în special de cele care provoacă alergii, cum ar fi ambrozia.

,,Știm cu toții că suntem în perioada în care ambrozia poate induce un puternic disconfort unor persoane. În Ghiroda, pornim împreună o campanie de eradicare a acestei plante cu un puternic efect alergen”, transmit reprezentanții comunei de lângă Timișoara.

Primăria comunei Ghiroda a început deja această campanie prin curățarea terenurilor aflate pe domeniul public. Totuși, pentru ca inițiativa să aibă succes, administrația locală are nevoie și de implicarea locuitorilor, astfel că le amintește faptul că, dacă au terenuri pe raza comunei Ghiroda, au obligația de a le întreține. În caz contrat, sunt pasibili de amenzi care pot ajunge până la 1500 de lei.

,,În conformitate cu Hotărârea Consiliului Local Ghiroda nr.6/25.01.2017 proprietarii de teren au obligația să distrugă iarba pârloagelor – Ambrosia artemisiifolia de pe terenurile atât din intravilan, cât și extravilan, prin scoaterea rădăcinilor, smulgere, cosire, erbicidare. Nerespectarea horărârii constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 500 și 1500 de lei”, conform reprezentanților Primăriei Ghiroda.

LĂSAȚI UN MESAJ