Începe era Neaga la ACS Poli cu speranțe: ”Altă determinare”

98

Adrian Neaga își începe mandatul de antrenor la ACS Poli pentru ultimele etape ale anului. ”Am încredere că băieții vor juca cu altă dorință”, este mesajul transmis de tehnician după prima ședință de pregătire.

Leo Grozavu este istorie la gruparea timișoreană de Liga I, iar urmașul său pe banca timișorenilor este Adrian Neaga. În colaborare cu Aurel Șunda, fostul internațional este responsabil să scoată echipa din situația dificilă în care a ajuns – pe loc de baraj.

”Când am venit la echipă nu m-am gândit că voi ajunge să fiu antrenorul lui Poli. Eu venisem aici cu scopul de a aduce antrenori și jucători, acum am ajuns eu antrenor. După meciul cu Botoșani a fost o ședință a conducerii și s-au căutat alte soluții. S-a discutat telefonic cu doi antrenori, însă ambii au refuzat și s-a considerat că eu aș putea fi o soluție. Împreună cu Aurel Șunda am considerat că putem scoate echipe din acest moment greu”, a declarat fostul director sportiv.

Primul meci cu Neaga la conducere va fi cel cu Dinamo, de vineri, din Ștefan cel Mare. Un joc de la care noul antrenor speră să se vadă schimbarea așteptată. În primul rând în determinarea fotbaliștilor. ”Nu știu dacă se va vedea un șoc. Nu am ce să schimb la echipă, echipa este pregatită din punct de vedere fizic. Leo a muncit bine aici. Sunt puțin blocați psihic, dar cred ca un joc bun la Dinamo îi vom debloca. Obiectivul nostru este ca încet să creștem și să fim pregătiți pentru cele trei meciuri de acasă care vor fi decisive. Meciul de la Dinamo nu este decisiv pentru noi, ar fi important să aducem punct sau puncte, dar noi ne gândim la următoarele partide.

Nu vor fi schimbări foarte multe, toți băieții au șansa lor de a prinde echipa. Probabil vom schimba modulul tactic. Primul 11 îl vom face împreună cu Aurel Șunda. Le-am cerut respect la toți jucătorii și le-am spus că totul depinde de ei, cheia este la ei. Cred că au înțeles, am mare încredere în ei că vor evolua cu suflet, cu altă dorință”, a încheiat Neaga.

Schimbarea produsă pe banca lui Poli a fost una așteptată în vestiarul timișorenilor. Conștienți că lipsa rezultatelor atrage mutări pe banca tehnică, Raț&Co speră să obțină mai multe lucruri sub comanda noului antrenor. Încă de la primul meci, cel cu Dinamo de vineri, ora 20.45.

”Grozavu era un antrenor foarte bun, dar așa cum spunea și domnul președinte: lipsa rezultatelor aduce vina pe antrenor. Asta este viața în fotbal. Mergem încrezători la acest meci, vrem victoria cu Dinamo. Am discutat cu Neaga care sunt lucrurile ce îl vor mulțumi pe el – să câștigăm fiecare meci. Înainte era o relație de prietenie cu Neaga, acum vom schimba această relație. Dinamo are o perioadă foarte bună, dar noi cred că vom avem o dorință mai mare și acest lucru se va vedea”, a completat Bîrnoi.

LĂSAȚI UN MESAJ