Încep lucrări în Mărăşti, dispare trecerea de pietoni

1025

Au pus semafoare, atât pentru şoferi cât şi pentru pietoni, acum dispare trecerea pentru timişoreni. Nici şoferii nu au văzut semafoarele decât pe intermitent, nici pietonii nu au fost opriţi de ele. Acum autorităţile spun că zebra va fi eliminată temporar, pentru a se muta nişte stâlpi.

„Vom desfiinţa temporar de vineri trecerea de pietoni din Mărăşti colţ cu Oituz. O să punem la început şi poliţişti, semne, iar pietonii vor fi nevoiţi să circule numai pe partea cu cazarma”, spune Nicolae Robu.

Tot primarul spune că, în cazul în care traficul va fi mai fluent după desfiinţarea trecerii de pietoni, ea nu va mai fi trasată niciodată. Uitând că semafarele pentru pietoni au costat şi ele ceva bănuţi din proiectul cu fonduri europene.

Lucrarea ar fi obligatorie pentru ca RATT să mute unii stâlpi astfel încât, în viitorul apropiat, să demareze şi lucrările de lărgire a sensului giratoriu.

„Se mută ceva stâlpi. Nu ştiu detalii. Nu demarează amenajarea propriu zisă, dar se fac primele intervenţii”, a mai spus Robu.

Sensul giratoriu din Piaţa Mărăşti va avea 3 benzi. Proiectul nu presupune diminuarea spaţiului verde, promite primarul oraşului. Acesta spune că noua bandă va fi construită luând din porţiunea pavată a sensului giratoriu şi din trotuare. Iar aici apare o problemă: stâlpii de electricitate trebuie mutaţi. Rămâne de văzut când vor începe lucrările şi cum vor redirecţiona autorităţile traficul pentru ca şoferii să nu resimtă efectele negative ale unui şantier în cea mai aglomerată parte a oraşului.

LĂSAȚI UN MESAJ