Aradul se dezvoltă pe bani europeni

137

Infrastructura din judeţul Arad se dezvoltă pe bani europeni. Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest a aprobat finanţarea lucrărilor de modernizare a două drumuri judeţene care au nevoie de reabiliatre.

Prin bani europeni vor fi asfaltate drumurile Arad-Şiria-Pâncota-Buteni şi Sânpetru German-limită de judeţ Timiş. Proiectele au fost depuse de Consiliul Judeţean Arad, cel care administrează cele două sectoare de drum.

„Drumul Arad-Şiria-Pâncota-Buteni a primit 83 de puncte, iar drumul Sânpetru German-limită de judeţ Timiş a obţinut 53 de puncte. Limita minimă pentru aprobarea finanţării pentru proiecte era de 50 de puncte. Drept urmare, ADR Vest a aprobat ambele proiecte”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreședintele Consiliului Judeţean Arad.

Urmează acum ca documentele să mai primească şi un aviz de la Ministerul Dezvoltării şi apoi se pot porni procedurile pentru găsirea constructorului. Autorităţile arădene spun că şansele ca lucrul propriu zis să înceapă anul acesta sunt mici din cauza birocraţiei şi că utilajele vor ieşi pe teren cel mai probabil în 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ