Încep înscrierile la facultate. Care sunt specializările cu cele mai bune oferte de job la absolvire?

954

Bacalaureatul s-a încheiat, încep înscrierile la facultate. Dar cum alegem cea mai potrivită specializare, care oferă cele mai bune şanse de găsire a unui job bine plătit la absolvire?

În continuare, cele mai bune joburi, cu salarii mari încă de la absolvire, chiar şi pentru cei fără experienţă, sunt cele din domeniul IT, unde salariile pot începe de la 3.500 – 4.000 de lei net.

Absolvenţii de limbi străine au, de asemenea, pespective foarte bune de angajare, mai ales stăpânesc mai multe limbi străine sau exotice. Salariile în acest caz pot depăşi chiar 4.000 de lei.

Chiar dacă au existat multe discuţii privind salariile medicilor, domeniul rămâne în continuare unul căutat, iar absolvenţii îşi pot găsi uşor un job bun, nu doar în sistemul de stat, ci şi în cel privat, sau chiar în străinătate.

Nu în ultimul rând, un domeniu aflat în creştere datorită numărului tot mai mare de investitori este agronomia, astfel că şi absolvenţii acestor facultăţi îşi vor putea găsi cu uşurinţă un job.

Alte domenii, cu bune perspective de angajare la absolvire sunt contabilitatea, logistica, resursele umane, mai ales dacă sunt dublate de cunoaşterea unei limbi străine sau a unor softuri folosite pe piaţă.

La polul opus, specializările care oferă cele mai mici oportunităţi de angajare sunt cele din domenii care nu au un profil foarte clar, cum sunt cele de management sau inginerie economică, dar şi unele foarte bine structurate, dar care nu sunt foarte căutate pe piaţă la acest moment, cum sunt arhitectura, geologia sau jurnalistica.

LĂSAȚI UN MESAJ