Încep exproprierile pentru centura Timișoarei. Proprietarii de terenuri, așteptați la Primăria Ghiroda

1273

Încet, încet, proiectul de construire a variantei de ocolire pe partea de sud a Timișoarei prinde contur. Însă pașii birocratici consumă mult timp. Momentan se are în vedere stabilirea deținătorilor de parcele care trebuie expropriați, pentru că pe terenurile lor va trece viitoarea centură.

Localnicii din Ghiroda sunt așteptați chiar luna aceasta la sediul primăriei pentru a se clarifica exact care dintre ei au proprietăți în zonele unde urmează să fie construită centura Timișoarei.

La finalul lunii noiembrie au început măsurătorile cadastrale, în vederea exproprierilor, pe care le face o firmă contractată de CNAIR. În maximum 2 luni, actele trebuie finalizate, spun cei de la Drumuri. Apoi, Guvernul trebuie să emită o hotărâre pentru ca plățile să fie făcute, urmând ca mai apoi constructorul să preia amplasamentul și să înceapă lucrul.

Sunt 550 de parcele necesare implementării proiectului și fiecare proprietar va primi o sumă de bani pentru că renunță la teren.

Constructorul, Tirrena Scavi, are la dispoziție 6 luni pentru a întocmi proiectul tehnic și 2 ani pentru a finaliza cei peste 25 de kilometri ai variantei de ocolire. Costul centurii se ridică la 320 de milioane de lei și o parte din bani au fost alocați deja în bugetul CNAIR pentru investiție.

În paralel cu exproprierile se execută și proiectul tehnic. În 15 martie trebuie să înceapă construirea propriu zisă a variantei de ocolire.

LĂSAȚI UN MESAJ