Incendiul din Parcul Național Domogled nu a fost încă lichidat. Imagini cu dezastrul natural

161

Incendiul de la pădurea de pin din Parcul Naţional Domogled nu a fost stins de mai bine de 48 de ore, iar pompierii s-au retras din zonă, duminică seara, urmând să reia acţiunile în cursul zilei de luni. Pe 100 de metri liniari arde intens, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor ISU Caraş-Severin, intervenţia de duminică s-a realizat atât din aer, cât şi de la sol, iar la ultima recunoaştere s-a observat o porţiune de 100 de metri liniari unde arde intens.

„Pe parcursul recunoaşterii a mai fost identificată doar o porţiune de aproximativ 100 de metri liniari unde arde mai intens. Echipajele de la sol (…) au intervenit cu sprijinul rucsacilor de intervenţie la incendii de pădure şi a altor mijloace (bătătoare, lopeţi). Seara efectivele de la sol au început să se retragă pentru ziua azi de la locul intervenţiei. Elicopterele rămân în zonă şi vor interveni şi mâine (luni – n.r.), daca vor permite conditţile meteo”, arată reprezentanţii ISU Caraş-Severin.

Incendiul a izbucnit vineri, în jurul orei 15.00, în zona oraşului Băile Herculane, în Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei, iar sâmbătă se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ două hectare, la o plantaţie de pin negru de Banat şi subarboret şi exista pericolul extinderii la o pădure de fag.

Zona în care s-a produs incendiul este la o altitudine de 1.100 m, la 25 kilometri distanţă faţă de oraşul Băile Herculane, din care 15 kilometri drum neamenajat, şi este caracterizată de un relief foarte dificil. Este o zonă stâncoasă, pe o pantă abruptă, cu o înclinaţie de 40 de grade, potrivit ISU Caraş-Severin.
padure arsa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.