Incendiu uriaș în Parcul Naţional Domogled, Valea Cernei. Peste 100 de forțe intervin pentru lichidarea sa

113

Un număr de 92 de pompieri din patru judeţe, dar şi 40 de lucrători silvici au fost mobilizaţi, sâmbătă dimineaţa, în Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei, din judeţul Caraş-Severin, pentru a stinge incendiul izbucnit într-o pădure de pin, fiind solicitate şi două elicoptere.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, sâmbătă dimineaţa, 48 de pompieri din judeţele Timiş, Gorj şi Mehedinţi au ajuns în localitatea Topleţ, urmând să parcurgă o distanţă de aproximativ 15 kilometri pe jos, pentru a ajunge în zona izbucnirii incendiului în pădurea de pin din Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei.

“De asemenea, din cadrul ISU Caraş-Severin intervin 44 de pompieri, iar la faţa locului mai sunt 35 – 40 de lucrători ai Ocolului Silvic Băile Herculane. Au fost solicitate şi două elicoptere, care vor interveni cu dispozitive care pot să arunce apă din aer. Elicopterele vor face survolări timp de zece ore”, au arătat reprezentanţii ISU Caraş-Severin.

 

Sâmbătă dimineaţa, incendiul se manifesta pe aceeaşi suprafaţă ca cea de vineri, aproximativ un hectar.

Un incendiu a izbucnit, vineri seara, într-o pădure de pin din Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei, din judeţul Caraş-Severin, fiind afectată o suprafaţă de aproximativ un hectar. Un turist aflat în zonă a observat incendiul şi a sunat la 112.

sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ