Încă un sondaj marca Robu. Avem sau nu nevoie de transport special pentru persoanele cu dizabilități

36

În Timișoara ar urma să fie aduse mai multe mașini speciale pentru transportul persoanelor cu dizabilități. Acestea vor face parte din sistemul public de transport și vor transporta, la cerere, oamenii care nu se pot deplasa.

Acum, Nicolae Robu face un sondaj și îi întreabă timișoreni dacă își doresc un astfel de transport.

„Vedem zilnic în jurul nostru semeni cu dizabilități. Copleșiți de propriile probleme, de treburi diverse, de cele mai multe ori, îi observăm și-atât. Nu avem timp să ne și întrebăm oare cât de greu trebuie să le fie lor, într-o lume croită de alții, mai norocoși ca ei. Pentru a face mai ușoară viața acestor semeni cu probleme, am decis să înființăm la STPT un serviciu de taxi gratuit, dedicat lor, deci operând cu mașini cu dotare specială”, a postat edilul șef pe Facebook.

„Cu aceste Dacii Dokker, care sunt prevăzute cu tot sistemul de transport persoane cu dizabilități, îl vom prelua pe om de la domiciliu și îl transportăm până la adresa respectivă în baza unei comenzi telefonice. Vom avea un număr special”, a declarat Nicolae Bitea, directorul STPT.

Contractul pentru 4 mașini speciale a fost deja semnat. Urmează ca în Consiliul Local Timișoara să se decidă dacă transportul pentru persoanele cu dizabilități să fie gratuit. Reprezentanții STPT spun că vor stabili trasee speciale pentru aceste mașini și un număr limitat de curse pentru o persoană.

LĂSAȚI UN MESAJ