Încă un kosovar prins la frontieră. Și dat pe mâna sârbilor…

132

Poliţiştii de frontieră au depistat un tânăr din Kosovo în timp ce intenţiona să intre ilegal în România din Serbia, pe la frontiera verde.

În data de 11 iunie 2016, în jurul orei 18, în baza unei informaţii deţinute la nivelul S.P.F. Sânnicolau Mare, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică pe lina combaterii migraţiei ilegale în urma căreia a fost depistată şi reţinută, la marginea localităţii de frontieră Valcani, o persoană de sex masculin care se deplasa pe jos, pe câmp, dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul este Driton S., în vârstă de 22 de ani, din Kosovo. La cercetări, tânărul a declarat că intenţiona să ajungă în Germania şi pentru că nu deţinea documente legale s-a deplasat din Serbia pe jos, pe câmp, până în momentul reţinerii.

Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.
Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului pentru Imigrări Timiş, urmând a fi predată autorităţilor sârbe, în baza protocolului încheiat între cele două state.

LĂSAȚI UN MESAJ