Încă un derby timișorean pe „Dan Păltinișanu”. Sâmbătă se joacă Ripensia – ASU Politehnica

129

Ripensia Timișoara și ASU Politehnica stau față în față, în etapa a 31-a a ligii secunde. Cele două formații se confruntă, sâmbătă, de la ora 16:00, pe arena „Dan Păltinișanu”.

Ambele grupări vin după victorii în etapa precedentă. ASU Politehnica, după cea mai clară, 4-0, cu Dacia Unirea Brăila, chiar pe „marele oval”, în vreme ce Ripensia a venit cu toate punctele de la Petroșani, după succesul din prelungiri cu Energeticianul.

„Ne aşteaptă un meci greu, deschis oricărui rezultat. În astfel de meciuri băieţii vin montaţi, nu trebuie noi să-i capacităm prea mult. Întotdeauna îşi doresc maximum de la acest meci. Noi dorim să câştigăm în continuare. Bineînţeles, toată lumea vrea să câştige… E o rivalitate, toată lumea spune: ce vei face cu Poli, ce vei face cu Ripensia? Până la urmă şi băieţii se cunosc, se întâlnesc în oraş şi până la urmă despre asta discută”, explică Iulian Munteanu, antrenorul secund al Ripensiei.

Și Andrei Dumiter, cel mai bun marcator al roș-galbenilor, așteatpă cu nerăbdare duelul cu concitadina în alb-violet. „Noi îl privim ca pe oricare alt meci, mergem să câştigăm, ştim că sunt o echipă bună, care se bazează pe faze fixe. Dar noi pregătim meciul bine şi sunt sigur că vom reuşi să câştigăm”, a spus „nouarul” Ripensiei.

Ungureanu (accidentat) și Stoica (suspendat) lipsesc pentru roș-galbeni. Tot doi absenți au și „oaspeții” jocului de sâmbătă, pentru care nu vor juca Schieb și Munteanu. De altfel, cei doi nu vor fi în lot nici pentru celelalte două jocuri ale Băieților în Ghete, care odată cu duelul cu „Ripi”, dau starul unei serii dificile, cu derby-uri cu ACS Poli și UTA.

„Ne aşteaptă o partidă împotriva unei echipe extrem de bine organizate, aşezate foart bine ofensiv şi defensiv. Cu trasee bine stabilite. Periculoasă la faze fixe. Nu întâmplător se află pe poziţia 9 în clasament”, spune Cosmin Petruescu, antrenorul lui ASU Politehnica.

„Ştim ce urmează, un meci important pentru echipă, pentru oraş, Băieţii spun mereu lucrul acesta în vestiar… Încercăm să ne ridicăm la înălțimea ocaziei și să legăm două succese”, a rezumat Cristian Ene, derby-ul de sâmbătă.

În tur, Ripensia s-a impus cu 1-0. Jocul de peste două zile va începe de la ora 16:00.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ