În zona „Circumvalaţiunii” s-au copt… portocalele

21278

Chiar dacă în luna decembrie apar de obicei în magazinele de pe la noi portocalele „proaspăt culese” şi introduse pe rafturi, spre deliciul amatorilor de citrice, în Circumvalaţiunii numai ce s-au copt…

E drept, nu vorbim de Circumvalaţiunii din Timişoara ci de zona similară, Circunvalação, tocmai din Porto – Portugalia, la peste 2.000 de kilometri de urbea noastră. Dacă la noi tocmai ce-au apărut cireşele de mai, aici s-au copt portocalele.

Portocali 1

Chiar dacă un coleg mai glumeţ din redacţie spunea că seamănă cu corcoduşele sunt totuşi portocali pe rod. Şi sigur, portocalele nu sunt la preţuri prohibitive cum sunt cireşele în pieţele Timişoarei. Mai degrabă cumperi două-trei kilograme de portocale cu banii pe care-i dai pe unul de cireşe.

Ca norocul că n-a fost primarul nostru prin Porto, că poate ne trezeam şi cu portocali prin zona Circumvalaţiunii din Timişoara, după model portughez. Şi aşa avem cireşi japonezi şi palmieri, fala Banatului. Pentru cine-şi mai aminteşte, am avut şi măslini în curtea primăriei dar n-au rezistat mai mult de un sezon. Asta pentru că au venit alegerile locale, cu un alt primar la conducere şi cu alte preferinţe în domeniul pomilor cu care să fie decorat oraşul.

LĂSAȚI UN MESAJ