În ziua în care Trump a devenit oficial preşedinte, Meleşcanu aplică o palmă diplomatică pe obrazul ambasadorului SUA, Hans Klemm

795

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat vineri că l-a asigurat pe ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, în cadrul întrevederii pe care au avut-o în prima jumătate a zilei, că este capabil să înțeleagă mesaje foarte directe și că „nu este normal ca atunci când există anumite teme de interes pentru relațiile bilaterale acestea să fie aduse la cunoștință prin intermediul presei”.

„A fost o discuție care, din punctul meu de vedere, a pornit de la un punct foarte clar și anume că România este un stat suveran, un stat aliat al Statelor Unite ale Americii și un stat partener al SUA”, a afirmat ministrul român de Externe la sediul MAE.

El a subliniat importanța parteneriatului bilateral România-SUA.

„Din punctul nostru de vedere, al guvernului actual, continuarea și dezvoltarea parteneriatului strategic cu SUA este una din prioritățile pe care ni le-am asumat și vom face tot ceea ce stă în puterile noastre pentru ca acest parteneriat să se dezvolte, să se extindă, fiind vorba despre cel mai important partener pe care îl avem pe plan internațional”, a spus ministrul de Externe.

Totodată, a adăugat șeful diplomației române, mesajele importante trebuie transmise direct, între instituții.

„În același timp am făcut și o referire la faptul că nu este normal ca atunci când există anumite teme de interes pentru relațiile noastre bilaterale, acestea să ne fie aduse la cunoștință prin intermediul presei. L-am asigurat pe domnul ambasador că sunt capabil să înțeleg și atunci când mi se vorbește foarte direct și sperăm ca pe viitor asemenea lucruri să nu se mai întâmple”, a afirmat Teodor Meleșcanu.

Chiar dacă Meleşcanu a precizat că discuţiile nu au avut drept subiect cazuri specifice, luarea de poziţie vine după ce ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a spus, într-un interviu acordat joi agenţiei news.ro, comentând cele două proiecte de Ordonanţă de Urgenţă vizând justiţia, că orice propunere legislativă care contravine consolidării statului de drept îi afectează pe toţi românii, indiferent de preferinţele lor politice.

„Nu considerăm oportună nicio măsură care slăbeşte statul de drept în România şi ne aşteptăm ca toate instituţiile din România să încerce să consolideze lupta naţiunii împotriva corupţiei“, a afirmat diplomatul american.

În interviul acordat News.ro, ambasadorul Hans Klemm vorbeşte despre modificările legislative vizând justiţia anunţate de Guvernul Grindeanu, dar şi despre scandalul Sebastian Ghiţă.

De asemenea, Hans Klemm vorbeşte despre modificări legislative vizând mediul de afaceri, spunând că Ambasada SUA aşteaptă să colaboreze cu noul guvern Grindeanu pentru a se asigura că schimbările legislative propuse, care ar putea afecta mediul de afaceri, sunt supuse unui atent şi transparent proces de consultare cu toate părţile interesate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.