În vestul țării se va circula civilizat doar după ce se trece de faza orgoliilor-VIDEO

301

Conducerea Consiliului Județean Timiș a primit astăzi o vizită la nivel înalt. Secretarul de stat Dragoș Titea de la Ministertul Transporturilor a venit pentru a discuta, cu proiectele și hărțile pe masă, despre elemente rămase neclarificate până la acest moment.

Gazda întâlnirii de lucru a fost președintele CJT, Călin Dobra, ce i-a avut alături pe directorii Horațiu Simion, Ioan Simu și Dan Idolu de la Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timișoara, Regionala Căilor Ferate Timișoara și Aeroportul Internațional Timișoara. Dânșii au prezentat fiecare în parte problemele cu care se confruntă pe calea ferată, rutieră sau aeriană.

Referitor la unele doleanțe ale primarului Nicolae Robu ce a atras atenția despre unele nefuncționalități atât Dragoș Titea cât și Călin Dobra au reiterat invitația ca primarul să vină la discuții. Doar faptul că se plânge în media sau lasă câte un memoriu la registratura ministerului nu este o rezolvare. O mulțime de probleme s-ar putea rezolva dacă toți ar da deoparte orgoliile.

Multe proiecte începute în timpul guvernării Ponta au rămas în expectativă, fiind blocate în anul în care au fost la conducere miniștrii tehnocrați.

Unele vești sunt de natură de a bucura mai ales șoferii. Studiul de fezabilitate și de execuție pentru Centura de sud a orașului se încheie în luna viitoare. Iar polemica despre cele două sau patru benzi ale șoselei este total inutilă. Drumul trebuie făcut iar mai apoi, dacă e cazul, poate fi lărgit. Oricum, pe lângă banda de mers, mai are și un acostament de apoape aceeași lățime ca o bandă normală. În opinia secretarului de stat, dacă pe Centura de nord-est nu sunt blocaje și se circulă normal, nici pe cea de sud nu ar trebui să fie piedici. Nu s-a atins nici măcar jumătate din capacitatea ce ar impune două benzi pe sens.

O altă problemă ce trenează de ceva vreme este navigatia pe Bega cu deja celebrele vaporașe ce stau legate de mal fără activitate.

Avizul de folosire a acestora ar trebui dat de o entitate ce încă nu există. Pentru a naviga odată și odată, ar trebui să se treacă peste birocrația agasantă și totul stă, de fapt, în voința celor implicați.

LĂSAȚI UN MESAJ