Poli sacrifică și finala Cupei Ligii

199

ACS Poli va sacrifica și Cupa Ligii cu gândul la ”finalele” din play-out de săptămâna viitoare. Ionuț Popa și-a lăsat acasă câteva dintre piesele de bază și va alinia în finala cu Dinamo București o echipă cu multe improvizații.

După ani buni de absență dintr-o finală, fotbalul timișorean e din nou în fața unei partide ce se joacă cu trofeul pe masă. Sâmbătă, pe Arena Națională are loc finala Cupei Ligii între Dinamo București și ACS Poli. Șansa câștigării unui trofeu reprezintă o motivașie suficientă pentru orice club, chiar dacă Cupa Ligii nu asigură și calificarea în cupele europene.

Pentru Timișoara trofeul Cupei Ligii trece în plan secund din cauza situației clubului din Liga I. Cu un program extrem de încărcat și aflați în zona retrogradării, elevii lui Ionuț Popa se vor concentra exclusiv pe bătălia din campionat pentru a bifa minunea – menținerea în prima ligă. Este singurul scenariu care asigură existența clubului pentru că o eventuală retrogradare ar duce foarte probabil la desfințarea.

Puși să aleagă între menținerea în Liga I și finala Cupei Ligii, alb-violeții merg pe prima variantă. Își vor menaja piesele cu greutate în jocul cu Dinamo; Cânu, Croitoru, Scutaru, Bocșan și Straton nici nu au efectuat deplasarea în București pentru a fi apți la partida de marți cu Pandurii. În aceste condiții primul 11 pe care Popa îl va trimite pe teren în finala Cupei va semăna foarte mult cu cel folosit în returul cu Astra. ”Nu ne vom da la o parte, vom încerca să câștigăm”, a subliniat tehnicianul lui Poli.

Finala Cupei Ligii se joacă sâmbătă, ora 20, pe Arena Națională. Meciul este transmis de DigiSport.

LĂSAȚI UN MESAJ