În Vestul țării îți poți face programare și on-line, pentru înmatriculări și preschimbarea permisului de conducere

1059

Tehnica modernă a Secolului XXI începe să ”prindă” și când vine vorba de înmatriculări sau de permise auto. Asta pentru a mai elimina din cozile apărute, în toată țara, după eliminarea timbrului de mediu și altor taxe.

La Reșița de pildă, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Caraş-Severin a pus deja, de o zi, la dispoziţia cetăţenilor care doresc preschimbarea permisului de conducere un sistem de programări on-line, tocmai pentru a scurta timpul de aşteptare la ghişeu, conform Radio Reșița.

Așadar, cărășenii au posibilitatea să-și aleagă data în care doresc să se prezinte pentru depunerea documentelor, simplu și comod, de acasa de la tastatura computerului. Nu trebuie decât să acceseze link-ul http://www.drpciv.ro/rezervarecs/preschimbare.php, care poate fi găsit şi pe pagina oficială a Instituţiei Prefectului – Judeţul Caraş-Severin, www.prefcs.ro.

Este important de știut că ezervarea se poate efectua numai pentru următoarele două luni calendaristice (fără sâmbătă, duminică) cu excepţia sărbătorilor legale. Odată efectuată rezervarea, aplicaţia nu va mai permite o altă rezervare decât după expirarea acesteia.

După ce au trecut de pasul programării on-line, solicitanţii se vor prezenta la ghişeul de preschimbare permise la ora şi data rezervată, având asupra lor dosarul, cartea de identitate, permisul de conducere şi rezervarea listată. Rezervările pentru ziua curentă pot fi efectuate doar pana la ora 08:00:00.

În perioada 2 – 15 martie 2017 persoanele cu bon de programare on-line vor avea prioritate faţă de persoanele fără programare. Începând cu data de 15 martie, preschimbarea permisului de conducere se face doar în baza programării prealabile on-line.

LĂSAȚI UN MESAJ