În timp ce Timişoara a fost împânzită de semafoare clasice, în Ucraina se experimentează deja semafoarele viitorului

4761

În timp ce Timişoara a fost împânzită de sute de semafoare, care mai mult blochează traficul decât îl descongestionează, în Kiev, capitala Ucrainei, s-au instalat câteva semafoare ale viitorului, după cum consemnează ziarul Libertatea, din Cernăuţi.

“În capitala Ucrainei au apărut câteva semafoare experimentale pe care autorităţile le-au instalat în cele mai importante intersecţii din oraş.

Principala diferenţă dintre noile semafoare şi cele tradiţionale este că semnalele luminoase sunt dublate pe toată suprafaţa stâlpului care menţine dispozitivul deasupra carosabilului.

Ideea presupune ca şoferii şi pietonii să poată vedea de departe când este aprinsă culoarea roşie, galbenă sau verde.

Autorităţile din Kiev urmează să realizeze un sondaj şi dacă semaforul va fi pe placul cetăţenilor atunci tot oraşul va fi împânzit de acestea. Pe reţelele de socializare ideea a fost deja apreciată pozitiv.

Însă acest lucru nu a rămas fără critici. Designerul Igor Sklearevskii, şeful echipei care a dezvoltat schema şi navigarea în metroul din Kiev, a citat din Conveţia de la Viena care spune că „pe orice semn, suport sau oricare alt dispozitiv destinat pentru dirijarea traficului rutier este interzisa amplasarea unor obiecte care ar putea orbi participanţii la trafic sau să le distragă atenţia, generând astfel situaţii periculoase care ar putea cauza accidente”.

LĂSAȚI UN MESAJ