În timp ce bolnavii COVID sunt duși în alte județe, un spital din vestul țării în care s-au investit 5 milioane de euro din bani publici zace în paragină

130

Noul Spital din Lipova, județul Arad – o investiție de 5 milioane de euro din bani publici, proiect al Companiei Naționale de Investiții inaugurat în 2020 – zace în paragină la un an de la inaugurare, în timp ce bolnavii COVID-19 sunt duși departe de casă, la alte spitale din țară. Pagina de Facebook a orașului Lipova e plină de comentariile cetățenilor indignați de faptul că autoritățile locale au lasăt spitalul să se degradeze: apa s-a infiltrat în pereți, tencuiala se scorojește, iar instalațiile electrice atârnă, periculos, din tavan.

Incidența cazurilor COVID-19 a ajuns în Lipova la valoarea de 11 la mie. Asta, în condițiile în care la nivelul județului Arad în ultima săptămână au fost prelucrate între 300 și 500 de teste RT-PCR în fiecare zi, o valoare foarte mică.

„Avem spital nou în care crește iarba și oamenii bolnavi sunt transportați la alte spitale. De ce nu a vrut primăria noastră (…) să ne ofere șansa unei îngrijiri medicale adecvate și umane, nouă, cetățenilor Lipovei? Ce ați avut ascuns în spatele acestui proiect? Ați uitat că ne-ați spus și data când va începe să funcționeze spitalul? Această dată a trecut deja! De ce ați mințit cu acest aspect? De ce ne-ați oferit în vreme de pandemie, kilometri depărtare de familie și un spital care nu e funcțional nici acum pentru nici un bolnav? Ne-ați oferit ce? Un spital cu noroi și iarbă…Dacă vă gândeați la siguranța cetățeanului ați fi acționat întocmai!”, scrie un cetățean pe pagina de Facebook Lipova Official.

Despre întreaga situație de la Lipova, aici.

LĂSAȚI UN MESAJ