În Timișoara are loc un schimb internațional de tineri. Ești pregătit pentru o schimbare?

142

Institutul Român pentru Dezvoltarea Tinerilor desfășoară, în perioada 17-26 iulie, la Casa Tineretului din Timișoara, schimbul internațional de tineri ”Open Your Mind”. Proiectul propune dezvoltarea spiritului antreprenorial în domeniul dezvoltării durabile, în rândul a 42 de tineri. Tinerii sunt din Italia, Portugalia, Olanda și România.

Pe parcursul a 10 zile, participanții vor lua parte de diferite activități și sesiuni de formare. Activitățile și sesiunile au ca scop îndrumarea și formarea tinerilor. Dezvoltarea durabilă presupune o introducere în antreprenoriat a tinerilor, precum și cunoașterea pașilor, care trebuie urmați în demararea unei afaceri în domeniu.

Proiectul este finanțat de către Uniunea Europeană prin intermediul programului Erasmus Plus și face parte din calendarul programului: Timișoara-Capitala Tineretului din România, Check-Out Timișoara. Institutul Român pentru Dezvoltarea Tinerilor- IRDT, fondat în Timișoara în anul 2014, are ca scop dezvoltarea continuă, personală, academică și profesională a tinerilor. Totodată IRDT promovează valori care țin de egalitatea la șansă a membrilor comunității; dezvoltarea durabilă a comunității, combaterea excluziunii sociale; voluntariat și educație nonformală; creativitate și antreprenoriat; artă și cultură.

LĂSAȚI UN MESAJ