În sfârșit, unitățile medicale din Caraș-Severin vor deveni mai primitoare pentru pacienți

240

Spitalele din Reșița și Caransebeș au primit bani de la minister pentru modernizări interioare și echipamente medicale performante.

Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin a solicitat Ministerului Sănătății, la propunerea unităților sanitare, fonduri pentru investiții în aceste unități.

În urma acestor solicitări, Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș a primit suma de 1.800.000 de lei pentru extinderi și modernizări. Banii vor fi utlizați pentru modernizarea Corpului A, recompartimentarea interioară a etajelor 2, 5, 6, 7 și 8, refacerea șarpantei, construcția unei stații de oxigen medical, aer comprimat și fluide medicale aferente, dar și pentru modernizarea blocului operator.

De asemenea, Spitalul Județean de Urgență din Reșița a primit 1.000.000 de lei, bani destinați dotării cu echipamente medicale pentru investigații și tratament.

”Este vorba de un aparat Roengen mobil cu detector digital pentru pacienți netransportabili, spre a se evita infecțiile intraspitalicești și patru aparate pentru anestezie, pentru a înlocui o parte din cele vechi de 20 de ani”, au precizat reprezentanții compartimentului de comunicare și relații publice.

LĂSAȚI UN MESAJ