În sfârșit, timișorenii din zona de Sud a orașului au o variantă mai scurtă spre autostrada A1

150

După atâtea vești proaste și una mai bună pentru timișorenii care locuiesc în zona de Sud a municipiului de pe Bega: au o variantă mai scurtă spre Autostrada Vestului, cum ne place să numim bucata din Autostrada A1: Nădlac, Timișoara, Lugoj, Deva, Sibiu, Pitești, București.

Minunea este posibilă prin darea în folosință a drumului care leagă Moșnița Nouă de Remetea, prin Bucovăț. Primii beneficiari sunt evident, locuitorii din Moșnița care nu mai trebuie să facă 20 de kilometri până la Bucovăț, prin Timișoara, ca până acum, ci doar 3 kilometri, în condiții de drum asfaltat și marcat, după toate regulile de circulație.
Timișorenii din zona de Sud a orașului care merg spre Remetea, spre urcarea pe autostradă, și vor să evite aglomerația de pe Calea Buziașului pot alege de acum varianta prin Moșnița Nouă, Moșnița Veche, Bucovăț. Mai mult, în momentul în care primăria Timișoara termină lucrările prevăzute la Drumul Boilor, care face legătura directă cu Moșnița Veche, se dechide și pentru timișoreni posibilitatea de a scurta cu câțiva kilometri legătura cu Autostrada A1, în condiții mult mai civilizate față de cum se prezintă acum, fără nervi și claxoane, din cauza traficului uneori insuportabil, de pe Calea Buziașului.
Cei mai dezavantajați sunt însă locuitorii din Moșnița Veche și Bucovăț, localități prin care se va muta ponderea circulației spre Remetea Mare și Izvin. Pentru aceștia liniștea de până acum va fi o amintire. (vom reveni cu imagini și VIDEO)

LĂSAȚI UN MESAJ