În linie dreaptă pentru marele derbi al vestului

142

Poli – UTA a fost de fiecare dată meciul cel mai important pentru suporterii din vestul țării. Un nou episod al eternului derby din vest are loc în aceste zile, prilej cu care tribunele arenei Dan Păltinișanu vor fi luate cu asalt de fanii timișoreni și arădeni.

Mutat în Liga a 2-a, duelul dintre ASU Politehnica și UTA vine într-un final de sezon ce naște stări de spirit diferite. Violeții au liniștea unei echipe ce și-a asigurat menținerea în acest eșalon însă trebuie să le ofere fanilor o victorie în ”singurul joc care contează” așa cum e intitulat derby-ul Poli – UTA.

De partea cealaltă UTA e implicată în lupta pentru promovare și orice pas greșit o poate costa atingerea obiectivului. Înaintea ultimelor patru runde arădenii sunt pe locul doi cu un singur punct peste locul poziția de baraj ocupată de Sepsi Sfântu Gheorghe.

Poli – UTA se joacă duminică, ora 19, pe marele oval timișorean; organizatorii mizează pe o afluență importantă de spectatori la acest meci. O parte însemnată din cele 15.000 de bilete puse în vânzare s-au vândut deja și nu ar fi exclus să avem cea mai bună audiență a ultimilor ani de pe arena Dan Păltinișanu. Este ultima prezență acasă a violeților în actuala stagiune, Poli mai joacă la Balotești și Clinceni până în final de campionat.

La acest meci și-a anunțat prezența un suporter special, boxerul Flavius Biea proaspăt deținător al unei centuri WBA la profesioniști. Născut în Arad, campionul e stabilit în Timișoara și și-a anunțat deja tabăra pe care o va susține în acest derby: ”Timișoara e casa mea”.

LĂSAȚI UN MESAJ