În ce condiții va ceda CJT clădirea Garnizoanei din Piața Libertății-VIDEO

384

Primăria Timișoara va putea realiza Muzeul Național al Revoluției, în clădirea Garnizoanei din Piața Libertății, doar dacă va îndeplini câteva cerințe. Conducerea Consiliului Județean Timiș este dispusă să cedeze clădirea aflată momentan în patrimoniul său. Toate acestea în aceleași condiții pe care CJT le-a îndeplinit când a preluat sediul garnizoanei.

Președintele Consiliului Județean, Sorin Grindeanu, este dispus să renunțe la spațiul cerut de către primăria municipiului, pentru realizarea Muzeului Național al Revoluției, doar dacă va primi spațiile necesare pentru: centrul militar zonal Timiș, biroul de informare și recrutare, asociația cadrelor militare în rezervă și de tragere ”Alexandru Ioan Cuza”, asociația cultul eroilor și casa de ajutor reciproc CARP Timiș. Pentru aceste asociații Consilul Județean trebuie să asigure spațiul necesar.

”Ministerul Apărării, în urmă cu aproximativ o lună, ne-a transmis o altă adresă, prin care spune că este de acord să prelungim termenul de reabilitare al clădirii, de la sfârșitul anului deoarece abia acum o lună s-a încheiat expertiza. Astfel avem nevoie de 3,4 ani pentru renovarea clădirii. Însă nu voi mai ține cont de acel răspuns, pentru că am dorința de a se întâmpla. Prin urmare, cel târziu mâine, îi voi transmite domnului primar să pună la dispoziția CJT, care urmează să dea către terți, aceste asociații, 1.618 metri pătrați, pentru spații”, declară Sorin Grindeanu, președinte al CJT.

sorin-grindeanu-still001Dacă Consiliul Local va ajunge la un acord și se vor pune la dispoziție cei peste 1.600 de metri pătrați, către asociațiile amintite, atunci președintele Consiliului Județean va promova o hotărâre, pentru renunțarea la clădirea garnizoanei, în favoarea primăriei.

Suma la care se ridică reabilitarea clădirii, pentru viitorul Muzeu Național al Revoluției, este de 3 milioane de euro. Finanțarea este asigurată de către Ministerul Culturii.

LĂSAȚI UN MESAJ