În calea apelor, cu diguri gonflabile. ISU Banat a primit echipamente noi

219

Pompierii de la ISU Banat au de acum înainte un atu în faţa inundaţiilor. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din Tmiş, alături de autorităţile din Banatul sârbesc, au reuşit să achiziţioneze un sistem de diguri gonflabile menit să oprească viiturile în timp record. Totul printr-un proiect IPA, de peste 800.000 de euro.

Sistemul este compus din mai multe bucăţi şi, acestea îmbinate, însumează 500 de metri. Digurile se umflă cu aer, apoi cu apă pentru stabilitate şi pot fi amplasate pe orice teren, cu o singură condiţie: să nu existe elemente care să taie pânza specială din care sunt create.

Important este că la amplasare muncesc câţiva pompieri şi nu câteva sute cum se întâmplă la construirea unui dig din saci cu nisip. Tocmai rapiditatea cu care poate fi folosit un dig gonflabil va face diferenţa între viaţă şi moarte.

De asemenea, ISU Banat şi Administraţia Apelor Banat vor primi, luna viitoare, mai multe diguri modulare, formate de paleţi metalici, care vor fi folosite tot în faţa viiturilor sau pentru protecţia localităţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ