O nouă undă verde! Autorităţile anunţă cale liberă de la Punctele Cardinale până la Spitalul Judeţean. Şoferii îl contrazic însă pe primar

235

Şoferii care circulă în Timişoara ar trebui să scape de aglomeraţie şi intersecţii congestionate pe traseul Punctele Cardinale – Spitalul Judeţean Timişoara. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Timişoara, de vineri, semafoarele de pe această rută vor fi sincronizate şi ne vom putea bucura de unda verde.

De asemenea, edilii susţin că unda verde funcţionează cu succes pe traseul Simion Bărnuţiu – Punctele Cardinale. De asemenea, ar trebui să se circule fluent şi fără întreruperi şi pe ruta Calea Şagului – sensul giratoriu Buziaşului. Pe acest segment există 11 semafoare, iar primarul oraşului, Nicolae Robu, spune că toate pot fi prinse pe verde dacă se respectă limita de viteză de 50 de km/h.

„Următorul tronson pe care l-am cerut este de la intrarea dinspre Dumbrăviţa, de pe Calea Sever Bocu, până la Punctele Cardinale. E o zonă critică, una cu şantier, dar ne asumăm să facem şi acolo”, a declarat Nicolae Robu.

Şoferii timişoreni spun însă că unda verde nu se aplică decât primelor câteva maşini aflate la semafor. Cei mai mulţi şi-au spus of-ul pe Facebook, după ce primarul a publicat filmuleţe în care, susţine el, se poate vedea unda verde.

„La ora 15.00 cred şi eu domnule primar că se poate aşa. Dar după ora 16.00 este măcel”, a comentat un şofer.

„Eu am făcut acest traseu la ora 15 şi nu era undă verde, am impresia că cei de la punctul de comandă ştiau că trece domn primar”, a scris un altul.

„Ce semafoare sincronizate ? Trec zilnic. Dacă prinzi roşu la biserica de după sensul AEM, prinzi roşu şi la stadion, după stadion prinzi roşu şi la semaforul de la cimitir. Unde e unda ?”, se întreabă un timişorean.

LĂSAȚI UN MESAJ