În așteptarea centurii Timișoarei, autoritățile pregătesc inelul IV de circulație. Pe unde va trece

517

Dacă centură nu avem, măcar să avem inele de circulație care să înconjoare Timișoara. Inelul IV este extem de important pentru că se realizează la marginile orașului și poate ține loc de variantă de ocolire pentru cei care nu vor să traverseze municipiul.

Astfel, inelul IV va uni Calea Lugojului de Calea Aradului și de Calea Toronatlului și va ajunge chiar și în Buziașului pentru ca circuitul să fie complet. Potrivit autorităților, tema de proiectare pentru inelul IV este gata, dar mai sunt câțiva pași birocratici de făcut.

”Tema de proiectare se referă la drumul pe care îl vom face și la podul nou peste Bega, încă un pod, dar nu l-am prins pe lista celor 25 de obiective, podul din zona străzii Ștrandului. Nu îl facem pe strada Bobâlna, ci pe Ștrandului pentru că aici sunt mai puține case în vecinătate. Se elaborează studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, se scoate la licitație un caiet de sarcini pe baza temei de proiectare”, a explicat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Inelul IV de circulație a început să prindă contur încă de pe vremea fostei administrații locale și nici acum nu e gata. Primăria Timișoara are în plan ca acest circuit să fie gata în 2030. Inelul IV este ultima rețea de străzi de la marginea orașului, înainte de centura de ocolire.

LĂSAȚI UN MESAJ