În afara finalei Cupei României! Saracens a ieșit din cursa pentru trofeu

68

Campioana rămâne în afara finalei Cupei României 2018 și ratează al doilea trofeu al sezonului după Cupa Regelui. SCM Timișoara Saracens a pierdut partida din semifinalele competiției, 22-27 cu CSM București.

Pentru prima oară din 2014 încoace, Cupa României la rugby nu va poposi în Ronaț. După trei succese la rând în finalele întrecerii, Saracens a ieșit din cursa pentru trofeul decernat în acest an. Fără 8 oameni chemați la naționala mare, campioana a fost eclipsată de CSM București, în duelul din semifinale încheiat cu victoria gazdelor 27-22.

Deschiderea de scor a venit în minutul 8, după o acțiune rapidă pornită de pe treisferturi de rapidul Lama și finalizată cu un eseu foarte ușor reușit de Sobota. Faasen a transformat cu siguranță și și-a adus echipa în avantaj: 7-0. Presiunea gazdelor a fost bătută din nou de Prunariu după 20 de minute cu un eseu la centru. A transformat același Faasen pentru 14-0. Campioana nu s-a trezit nici după acest al doilea eseu încasat și le-a permis gazdelor să rămână în presiune. Ca atare, după alte opt minute o intrare din lateral este sancționată cu o penalitate și Faasen nu a ratat șansa altor 3 puncte: 17-0. Avea să fie și scorul pauzei pentru că bănățenii nu au găsit drumul spre buturile adverse, iar cu excepția câtorva minute din finalul primei părți nici nu a pătruns în 22-ul advers.

Partea secundă a început perfect pentru elevii lui Sosene Anesi. Mădălin Lemnaru a reușit prima încercare după 2 minute, într-un moment în care CSM-ul juca în 14 pentru eliminarea aripii Cobden. Au urmat două erori în apărare și două șanse bune pentru CSM de a-și mări ecartul, însă Faasen a ratat de fiecare dată deși avea poziții foarte bune. Saracens a ieșit la atac și la jumătatea reprizei a obținut o penalitate pe care Conache a transformat-o și a strâns scorul: 17-8. Misiunea timișorenilor s-a complicat din minutul 63, când Sabău a fost eliminat temporar.

La faza următoare bucureștenii au marcat un nou eseu, cu grămada, prin fostul timișorean Daniel Carpo. Bratu nu a ratat transformarea și gazdele erau în avantaj cu 24-8. Baron a mai pus trei puncte pe tabelă dintr-o lovitură de pedeapsă și calificarea era jucată la 27-8.

Morrison a semnat al doilea eseu pentru Saracens, iar Conache a transformat pentru 27-15 când mai erau 9 minute de timp efectiv. Nu a mai fost timp decât pentru un eseu în prelungiri semnat de Apoua și de transformarea lui Conache: 27-22. Prea puțin și Saracens va vedea finala Cupei la televizor.

Saracens: Militaru, Sabău, Pungea – Mureșan, Drenceanu – Morrison, Rus, Stewart – Seniloli, Rose – Zaharia, Popa, Manumua, Lemnaru – Conache. Au mai jucat Luiters, Apoua, Mariș, Doyle, Samoa, Halalilo, Lazăr.

 

LĂSAȚI UN MESAJ