,,Împreună în lumina creștinătății”. Proiectul Timișoara, capitală culturală a Europei reunește în luna mai tinerii creștini de la toate cultele din Banat

132

În contextual anului 2023, în care Timișoara este capitală culturală a Europei, este organizat și Evenimentul Ecumenical Youth Fest, care se va desfășura în perioada 1-7 mai 2023 în Timișoara, sub motto-ul ”Walking All Together in the Light of Christ”.

Evenimentul este organizat de Episcopia Romano-Catolică Timișoara în calitate de promotor al Grupului Ecumenic de Inițiativă al Tinerilor din Timișoara, cu sprijinul diferitelor culte din Timișoara, și anume Mitropolia Ortodoxă Română aBanatului, Episcopia Ortodoxă Sârbă de TimișoaraVicariatul Greco-Catolic TimișoaraBisericile

Reformate și Evanghelice din Timișoara.

Sunt cuprinse, în săptămâna proiectului, workshop-uri, mese rotunde, spectacole, procesiune ecumenică cu rugăciune și cântec, vizite la muzee și obiective de interes religios-cultural. Toate acestea promovează și întăresc ecumenismul, raporturile între diferitele culte, dar și deschiderea europeană largă, prin participarea a 300 tineri din țară și străinătate (Ungaria, Bulgaria, Serbia, Germania, Italia, Grecia, etc.)

Tinerii din grupul de inițiativă au adoptat trei „cuvinte de ordine” pentru întregul lor proiect: tineresc, creștinesc și în spirit de unitate.

Ele oglindesc principiile și valorile care își trag seva dintr-o lungă istorie de conviețuire fraternă a multor etnii și confesiuni pe aceste meleaguri, valori ce animă și actualmente modul de viață al acestor tineri, precum și visele, speranțele și planurile lor de viitor.

În spiritul acestor valori de respect, fraternitate și iubire reciprocă, tinerii grupului ecumenic de inițiativă doresc să ofere orașului Timișoara și oaspeților săi lumina mărturiei lor comune de credință,în cadrul săptămânii Ecumenical Youth Fest, exprimată prin seria de manifestări cuprinse în programul evenimentului, pe care îl găsiți atașat acestui e-mail.

Pentru orice alte detalii, vă stau cu drag la dispoziție.

LĂSAȚI UN MESAJ