Important succes la New York al designerului timișorean Ovidiu Hrin

2688

Prestigioasa distincție „Certificate of Typographic Excellence” (Certificat de excelență în arta tipografică) a fost acordată, luni, 4 februarie, de către Type Directors Club din New York, designerului timișorean Ovidiu Hrin, pentru designul etichetelor de vin „CAB-S”. Lucrarea va fi inclusă în Anuarul Type Directors Club și va fi prezentată la New York, în cadrul expoziției TDC65.

Proiectul câștigător este rezultatul unei frumoase colaborări între creatorul vinului, inginerul Adalbert Marton, și Ovidiu Hrin, designer apreciat la nivel internațional pentru conceptele grafice memorabile și creația de limbaje vizuale complexe.

„Proiectul Agape – Arta & Natura a pornit din pasiunea pentru vin și artă, din dorința de a apropia oamenii de natură. Aceste valori am intenționat să le exprim în conceptul etichetelor complementare, unde caligrafia este intenționat mult mai expresivă”, a afirmat designerul Ovidiu Hrin.

De peste 70 de ani, Type Directors Club celebrează excelența tipografică din întreaga lume. În acest an, 254 de câștigători au fost selectați din peste 2000 de participanți din 60 de țări. Pe lângă expoziția din New York, câștigătorii vor fi incluși în 8 expoziții itinerante care vor vizita zeci de orașe din Statele Unite, Canada, China, Anglia, Franța, Germania, Indonezia, Japonia, Polonia, Coreea de Sud, Spania, Taiwan, Thailanda și Vietnam.

Ovidiu Hrin este graphic designer, fondator al studioului Synopsis și curator al muzeului de artă tipografică TypopassageTM. Susține conferințe și coordonează ateliere de design grafic și de caligrafie. Este o prezență constantă în cadrul bienalelor, expozițiilor și în paginile publicațiilor de design internaționale. Deține numeroase distincții internaționale acordate de bienale și concursuri de design grafic. Este membru al organizațiilor profesionale AIGA, Type Directors Club și Graphis, SUA, și curator al secțiunii de design grafic din cadrul Romanian Design Week.

LĂSAȚI UN MESAJ