Nereguli în barurile și cluburile din Timișoara. Amenzi de peste 73.000 de lei

67

Barurile, cafenele și cluburile din Timișoara au fost luate la verificat de polițiștii locali. Atât anul trecut, cât și în prima luna a acestui an, agenții au împărțit nenumărate amenzi patronilor care au încălcat legea.

”În urma verificărilor, s-au constatat mai multe nereguli care au dus la aplicarea a 138 de sancțiuni, în valoare de 73.500 lei. Aproximativ jumătate dintre acestea au fost aplicate la OG 99/2000 pentru neafișarea sau nerespectarea orarului de funcționare, nedeținerea acordului de funcționare emis de Primăria Timișoara, desfășurarea de alte activități decât cele prevăzute în acord sau lipsa cursului de igienă ori alimentație publică pentru personalul angajat în sectorul alimentar și de alimentație publică.

Cealaltă jumătate din totalul de sancțiuni au fost aplicate conform HCL 538/2015 pentru neafișarea acordului de funcționare și neavizarea acestuia. Poliția Locală reamintește comercianților că, în conformitate cu actul normativ menționat, acordul de funcționare se vizează până la data de 28 februarie pentru anul în curs”, a transmis Poliția Locală.

În același context, polițiștii locali au continuat verificările și la începutul lunii februarie, la sfârșit de săptămână fiind efectuate acțiuni la societățile care desfășoară activități de alimentație publică, respectiv cluburi. Au fost controlate un număr de șase astfel de unități, unde nu au fost constatate încălcări ale legislației referitoare la liniștea publică, în schimb la trei dintre acestea au fost constatate încălcări ale prevederilor legale referitoare la lipsa acordului de funcționare și lipsa vizei pe acord acolo unde acesta exista.
Cele trei cluburi depistate în această situație, respectiv Everytime, Tranquila și Lau-Tim Caffe&Grill au fost sancționate cu câte 1000 lei fiecare.
Verificările continuă și în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ