Imagini cu condiții de nedescris pentru participanții la un concurs național, postate de un licean FOTO

169

Imagini incredibile – cu saltele de pat rupte, gândaci, grupuri sanitare în stare deplorabilă – au fost postate de un elev de liceu din Târgu Mureș dintr-un internat din orașul Turnu Măgurele, județul Teleorman, unde au fost cazați elevii participanți la un concurs naționat de istorie organizat de Ministerul Educației.

„Doamna Andronescu, dormiți bine seara în calitate de ministru al educației când știți la ce batjocură e supus elevul român?!”, este mesajul băiatului pentru ministrul Ecaterina Andronescu. Alin Popoviciu, elev la Liceul Unirea din Târgu Mureș, a postat pe Facebook mai multe fotografii care arată condițiile deplorabile în care au fost cazați elevii participanți la etapa națională a Concursului național de referate şi comunicări ştiinţifice ale elevilor din învăţământul liceal, pentru disciplina istorie. Evenimentul a fost găzduit de Colegiul Național „Unirea” din Turnu Măgurele.

Imaginile arată condiții greu de descris – saltele găurite, lenjerie de pat ruptă, gândaci sau igrasie. Tânărul comentează că „pușcăriașii au condiții mai bune decât elevii premianți” și are un mesaj pentru ministrul Educației, Ecaterina Andronescu: „Doamna Andronescu, dormiți bine seara în calitate de ministru al educației când știți la ce batjocură e supus elevul român?!”.

„Așa am fost primiți la sesiunea națională de comunicări științifice-istorie desfășurată la Turnu Măgurele, Teleorman! Așa a răsplătit statul român munca elevilor calificați la etapa națională a unui concurs după luni întregi de muncă! Eu nu pot decât să vă rog să facem cunoscută tuturor această situație deosebit de gravă pentru a nu fi supuși și alți elevi la o asemenea batjocură! Să nu vă mai întrebați de ce tinerii fug cât mai departe de România. Țara asta nu dă niciun ban pe munca noastră! Aici se promovează doar non-valoarea, iar pușcăriașii au condiții mai bune decât elevii premianți!”, afirmă Alin Popoviciu.
sursa – hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.