Imagini amuzante cu un urs care se scarpină de un arbore, surprinse în Munții Banatului

66

Imagini amuzante cu un urs care se scarpină de un arbore au fost surprinse într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Teregova.

Filmarea a fost realizată cu ajutorul unei camere de monitorizare a faunei din județul Caraș-Severin, precizează sursa citată. Urșii apelează la această metodă, scărpinatul de trunchiurile rășinoaselor, pentru că rășina îi ajută la deparazitarea blănii.

Pădurile administrate de Ocolul Silvic Teregova, din cadrul Direcției Silvice Caraș-Severin, constituie un habitat corespunzător, ce oferă faunei condiții bune de liniște, hrană și adăpost. În România există cea mai mare populație de urs din Europa, urșii trăind în special în zonele montane.

Sursa video: Petru Stoicănescu, Direcția Silvică Caraș – Severin

Urs filmat într-o pădure din Caraș – Severin la Ocolul Silvic Teregova din cadrul Romsilva

Baloo filmat de aproape în România 😊 Imagini foarte frumoase cu un urs, filmat într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Teregova, cu ajutorul unei camere de monitorizarea faunei, amplasată discret de colegul nostru Petru Stoicănescu.Pădurile administrate de Ocolul Silvic Teregova (din cadrul Direcției Silvice Caraș-Severin), constituie un habitat corespunzător, ce oferă faunei condiții bune de liniște, hrană și adăpost.În România există cea mai mare populație de urs din Europa, urșii trăind în special în zonele montane. În căutarea hranei, urșii își folosesc desigur simțurile lor foarte dezvoltate, care îi ajută să găsească câte ceva de mâncare chiar și de la mare distanță. Urșii se numără printre animalele sălbatice cu simțul mirosului cel mai dezvoltat.Direcția Silvică Caraș-Severin administrează o suprafață de circa 350.000 de hectare de păduri prin intermediul a 17 ocoale silvice. Cel amintit mai sus, Ocolul Silvic Teregova gospodărește circa 25.000 de hectare.Credit video: Petru Stoicănescu, Direcția Silvică Caraș – Severin***** Funny brown bear into a forest at Teregova Forest District in Caraș – Severin County, in #Romania #DezvoltareDurabilă #ConteazăPentruViitor #Păduri #Silvicultură#România #Natură #Forests #Teregova #Caraș #CarașSeverin

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Luni, 10 iunie 2019

LĂSAȚI UN MESAJ