Imaginea situației dramatice din Italia: Rubrica de decese a unui ziar local din Bergamo se întinde pe 10 pagini

294

Situație dramatică în provincia Bergamo din Italia, acolo unde epidemia de coronavirus a lovit cel mai puternic. Crematoriul funcționează 24 de ore din 24, existând liste de așteptare pentru înmormântări şi incinerări.

Au murit atât de mulţi oameni, încât rubrica de decese a ziarului local L’Eco di Bergamo a ajuns să se întindă pe 10 pagini. Editorul-șef al publicației, Alberto Ceresoli, spune că Italia se află în mijlocul uneii „tragedii colective” și că virusul „decimează” locul în care trăiește.

Un timp, s-a întrebat dacă secțiunea de decese și comemorări nu ar trebui să fie pusă în paginile finale ale ziarului, pentru a reduce efectul emoțional asupra persoanelor care citesc.

Însă a decis că oamenii trebuie să vadă ce se întâmplă. Așa că numele morților au apărut la mijlocul publicației. „Aceștia sunt bătrânii noștri care mor. Este profund de nedrept”, spune Ceresoli potrivit msn.com, care citează The Washington Post. În Bergamo, sicriele au umplut morgile a două spitale și a unui cimitir, iar secțiunea zilnică de decese a ziarului a crescut de la două la zece pagini, fapt comparat de editorul-şef cu un verirabil „jurnal de front”.

Înmormântările au loc în prezenţa unui singur preot şi a unui angajat al pompelor funebre, pentru că familia nu are voie să fie prezentă.

 sursa – observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.