Imaginația Ministrului Educației produce o altă aberație! Care este soluția ”originală” pentru lipsa de manuale la clasa a 5-a…

361

Ministerul Educaţiei a anunţat că elevii de clasa a 5-a vor învăţa, timp de două luni, după un ghid care va acoperi toate materiile pentru care nu sunt manuale la începutul noului an şcolar 2017 – 2018. Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, marţi, că profesorii vor preda elevilor de clasa a V-a după ghiduri pentru elevi, după ce au fost depuse 19 contestaţii pentru 19 dintre manualele pentru nouă programa şcolară, scrie hotweek.ro.

Liviu Pop nu s-a învinovăţit nicio clipă pentru întârzierea manualelor şcolare, însă a criticat Legea Educaţiei pentru că a permis întârzierea licitaţiilor pentru manuale din cauza contestaţiilor, transformându-i pe elevii care au studiat după programe şcolare noi o generaţie de sacrificiu.

Ministerul Educaţiei a preciat că ghidurile vor avea 296 de pagini şi vor acoperi toate materiile pentru care nu vor exista manuale la începutul şcolii, timp de opt săptămâni.

„Soluţia de rezervă pe care am anunţat-o public se apropie de final. Până la data de 8 septembrie, în fiecare şcoală va ajunge acel îndrumător-ghid pentru elevi, care va acoperi materiile din planul de învăţământ”, a spus ministrul.

Liviu-Pop

Liviu Pop a mai precizat că a făcut o adresa la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor pentru a vedea care este procedura și când s-ar putea finaliza contestaţiile pentru manualele pentru clasa a V-a.

„Aşa cum am spus, nu am oprit şi nici nu puteam opri licitaţia, şi-a parcurs termenii, s-au depus contestaţii de către 16 edituri, unele dintre ele abonate doar la contestaţii, acestea sunt la CNSC, unele cu întârziere de 20-30 de zile în comunicare, am făcut adresa la cnsc să vedem care este procedura, când se va putea finaliza contestaţia şi să vedem ce avem de făcut pentru elevi şi pentru profesorii care vor preda pe baza noilor programe la clasa aV-a”, a mai spus Pop, neuitând să critice miniştrii care l-au precedat pentru că nu au venit cu o soluţie de rezervă.

„Îi întreb pe ambii miniştri ai Educaţiei de anul trecut de ce nu au adoptat această soluţie de rezervă pentru elevii din clasa a IV-a, sunt părtaşi ai acestor edituri. Să îşi ceară scuze public faţă de cei 177.000 de elevi şi faţă de părinţi care au fost bătaia de joc”, pentru că, explică ministrul, elevii de clasa de-a IV-a anul trecut au primit manualul de engleză în 31 octombrie, geografie în 19 decembrie, română în 19 decembrie, matematică 4 noiembrie şi cel de ştiinţe ale naturii în 19 decembrie, dar „azi unii dintre ei se duc în declaraţii nefondate”.

Liviu Pop consideră că pentru întârzierea manualelor este de vină şi Legea Educaţiei, care a creat o generaţie de sacrificiu din generaţia care a învăţat după programe şcolare noi.

„Dacă astăzi putem discuta de o generaţie de sacrificiu, da, putem discuta de 177.000 de copii care urmează să între în clasa a V-a şi care au fost sacrificaţi în baza unei Legi a Educaţiei care permitea editurilor să se conteste între ele, iar în acelaşi timp alte edituri, finanţate, poate, de aceiaşi patroni să conteste la nesfârşit manuale şi să editeze, în acelaşi timp, auxiliare şi se trezeau aceşti copii, anul trecut în clasa a IV-a, acum doi ani în clasa a III-a, uneori cu manualele în decembrie, ianuarie, februarie, unele manuale nu au ajuns niciodată la ei şi aveau dreptul la acest manual în conformitate cu Legea Educaţiei” concluzionează Liviu Pop.

Sursa: hotweek.ro

1 COMENTARIU

  1. Nu stiu sa se fi schimbat ceva de anul trecut pana anul asta in domeniul matematicii,al geografiei,al limbii romane sau al limbii engleze,ca sa fie nevoie ANUAL de schimbarea manualelor dupa care invata copii.Este vorba de bani,multi bani,iar copii sunt sacrificati in mod constient de pseudointelectualii lipsiti de scrupule care se afla la min.educatiei de 27 de ani.Nu mai vorbim de calvarul cadrelor didactice.Cred ca e deja prea mult!

LĂSAȚI UN MESAJ