Ignoranța sau virusul. Ce este mai periculos?!

128

Lupta cu periculosul virus ia diverse forme de la o localitate la alta. Comitetele de urgență ori Consiliile locale iau măsuri pentru a stăvili boala. De la bune intenții la excese, evident, pasul este ușor de făcut și trecerea este insesizabilă pentru mulți. Excesul de zel al unor aleși locali ce pentru moment se află cu cuțitul și cu pâinea în brațe duce și la hotărâri controversate.

De pildă, la Moșnița Nouă, la doi pași de Timișoara, vineri a fost luată o hotărâre care a scandalizat mai toți locuitorii. Cei ce se află vremelnic la putere au auzit noile Ordonanțe militare de București și, poate, neînțelegând mare lucru au supralicitat și au dat un ucaz de mai mare hazul. Toți cei care au citit năstrușnicia, fac comentarii care de care mai supărate sau mai hazlii pe paginile de socializare.

Credincioșii moșnițeni sunt foc și pară. Dar chiar și cei mai nepăsători în ale credinței au luat în tărbacă decizia edililor. Sigur că Ordonațele de Urgență trebuie respectate. Dar nu adaptate după bunul plac. Pentru edificarea cititorilor mai jos se află actul emis azi.

Se spune că statul socialist albanez se lăuda că este prima țară ce a abolit definitiv religia. Enver Hoxha (Hodja) are demni urmași la Moșnița Nouă. Poate că nici nu au auzit de acel sinistru personaj dar precis îi urmează calea după cum se remarcă un localnic.

Primaria Comunei Mosnita Noua

Astăzi,10 Aprilie 2020, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Moșnița Nouă a luat o decizie grea cu privire la modul de desfășurare a slujbelor de Florii și de Sfintele Paști.
Considerând că situatia în comuna noastră este una ținută sub control, luând în considerare numărul cazurilor de persoane izolate la domiciliu, de persoane confirmate cu virusul Covid-19 și persoane testate, monitorizate în permanență, s-a decis că situatia trebuie menținută restrictiv, pentru a trece cat mai repede cu bine peste această perioadă.
Dragi cetățeni credința și unitatea poate fi în gândul si sufletele noastre chiar si de la distanță, haideți sa ne rugăm cu toții de acasă,sa ne rugăm și să sărbătorim alaturi de familie.

Vă transmitem măsurile adoptate, știm că sunt măsuri restrictive majore, dar au fost luate pentru a ne proteja.
Art.1. (1) Se interzice distribuirea ramurilor de salcie sau finic, a Luminii sau a pachetelor cu daruri alimentare de către voluntari sau preoți.
Art.2. Se interzice distribuirea pâinii binecuvântate, numită ,, Paști ̋ în locuri special amenajate sau prin intermediul voluntarilor la domiciuliul credincioșilor.
​Art.3. Se interzice spovedania și împărtășania realizate de preot la domiciliul credincioșilor.
​Art.4. Toate slujbele se vor oficia în continuare doar în lăcașurile de cult, de către slujitorii bisericești/religioși fără accesul publicului, putând fi transmise în mass-media sau online.

Vă mulțumim!

Sigur că somnul rațiunii duce la astfel de ghidușii. Momentul grav nu ne permite nici măcar să râdem. Este grav că cei care se cred credincioși nesocotesc Ordonațele de la centru. Acolo se spune că preoții pot veni la poarta omului să ofere Sfânta Lumină. Dar la Moșnița nici asta nu mai e voie. „Se interzice spovedania și împărtășania”. Așa ceva nu au spus pe față nici cele mai ateiste regimuri.

Notă. Redactarea și ortografia actului (cu greșelile aferente) aparține primăriei Moșnița Nouă.

LĂSAȚI UN MESAJ