Iată că se poate şi aşa! Omul sfinţeşte locul

1805

Dacă în ultimul timp am fost bombardaţi pe toate canalele media doar cu profesori implicaţi în tot felul de scandaluri, cu filmări postate pe internet, pe facebook, despre profesori nemulţumiţi de atitidinea elevilor, despre elevi nemulţumiţi de atitudinea profesorilor, despre părinţi nemulţumiţi de atitudinea şi a unora şi a altora, iată că se poate şi altfel, iată că pot exista şi relaţii normale între profesori şi elevi.

Iar pentru a găsi normalitatea, nici nu trebuie să mergem prea departe. În imediata vecinătate a Timişoarei, la Dumbrăviţa, unde o tânără profesoară, Carla Boşcovici, a reuşit să câştige dragostea şi respectul elevilor. Tânăra profesoară de engleză, aflată la al patrulea an în învăţământ, este dirigintă la clasa a VII-a. Iar pentru că sâmbătă a fost ziua ei de naştere, astăzi elevii au ţinut să-i facă o surpriză plăcută, prin care să-i dovedească afecţiunea pe care i-o poartă.

Astfel că, la intrarea în clasă, au aşteptat-o cu baloane, cu confetti, cu florile preferate, cu melodia preferată şi, bineînţeles, cu urările de „La mulţi ani”. Toate venite din inimă. Nu mai vorbim de urările de „La mulţi ani!” şi, aşa cum se cuvine pentru o profesoară de engleză, „Happy birthay teacher!”, postate pe Facebook. Iar concluzia o putem trage tot dint-o postare de pe reţeaua de socializare: „La mulţi ani! Vă mulţumesc pentru lucrurile minunate pe care le-am învăţat de la dumneavoastră, sunteţi cea mai bună dirigintă şi mă bucur enorm că am avut şansa de a vă fi elevă!”

„De multe ori am crezut că poate fac ceva greşit că sunt aşa de apropiată de ei, dar am constatat că doar prin comunicare şi deschidere putem colabora”, e de părere Carla Boşcovici.

Nu putem decât să ne bucurăm când vedem că şcoala poate fi privită şi cu alţi ochi, nu putem decât să ne dorim ca toţi elevii să aibă parte de astfel de profesori şi îi urăm şi noi un călduros „La mulţi ani!”.

LĂSAȚI UN MESAJ